Gashaarden

Gashaarden branden natuurlijk op gas, maar gashaarden hebben echter ook zuurstof nodig! Dat kan op twee verschillende manieren: open en gesloten. Het verschil hierin is de manier waarop de gashaard lucht aantrekt.

Open systeem

Via een open systeem haalt de haard de benodigde lucht uit de ruimte waar uw haard staat. U kunt dit het beste vergelijken met een ouderwetse openhaard. Door dit prachtige systeem, is er bij veel modellen al geen glasplaat meer nodig tussen vuur en ruimte, zodat u extra kunt genieten van het open vlammenspel. Echter is goede ventilatie wel cruciaal bij een open systeem, zodat afval stoffen snel verwijderd kunnen worden. Hierbij moet u denken aan een afzuigkap die NIET in de zelfde ruimte staat als uw gashaard.

Gesloten systeem

Bij een gesloten systeem staat het vuur niet in verbinding met uw ruimte, maar is het vlammenspel afgesloten door middel van glas. De lucht die de kachel gebruikt om te kunnen branden, komt van buiten via dezelfde dubbelwandige pijp waarmee de afval stoffen naar buiten gaan, zodat er maar één keer een buis naar buiten hoeft. Er gelden verder geen specifieke eisen omtrent de ventilatie. Er zijn mogelijk al oplossingen om de buis via de kruipruimte te laten lopen of naar buiten met meerdere bochten, zodat overal in uw huis een plekje is voor een gashaard.

Rendement

Bent u op zoek naar een gashaard waarbij u het meeste rendement kunt behalen? Dan adviseren wij een gesloten systeem, omdat de lucht die binnen word gehaald al voorverwarmd is door de buis. Een gesloten systeem geeft meer convectie warmte, doordat de brandkamer gesloten is. Zo wordt de temperatuur in de brandkamer hoger dan met een open systeem. De warmte die in de brandkamer wordt gemaakt, verwarmt de lucht in uw schouw die vervolgens uw ruimte in trekt en in sommige situaties de ruimte ingeblazen kan worden.

Advies op maat:

Wij van houtkacheldirect snappen dat u vol vragen zit en graag het beste advies wilt.

Daarom heten wij u van harte welkom in onze showroom voor het beste mondelinge advies.

Geen één situatie is hetzelfde met aansluiting en een gashaard is een serieuze aankoop, waarbij wij u graag advies op maat geven.

U kunt de openingstijden, mail-adressen en locatie vinden onder het kopje: CONTACT/openingstijden. 

 

 

 

 

 

 

 

Erkend leerbedrijf
© 2013 - 2022 HoutkachelDirect | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel