Houtkachel installeren en aansluiten in Kampen, IJsselmuiden, Zwolle en wijde omgeving

U kunt het plaatsen van een houtkachelpelletkachel of inbouwhaard door ons laten uitvoeren of u kunt zelf de houtkachel installeren. Als u de installatie door ons wilt laten uitvoeren, maken wij eerst een afspraak met u om de situatie op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Na installatie geven wij u advies hoe u het beste kunt stoken met de houtkachel.

 

HoutkachelDirect is gespecialiseerd in het plaatsen en installeren van alle soorten houtkachels en haarden.

 

Is uw rookkanaal geschikt?

Indien u al over een rookkanaal beschikt, dan is het belangrijk dat deze geen bochten bevat van meer dan 45 graden. Daarnaast moet het rookkanaal van brandwerend materiaal gemaakt zijn. Ook is de lengte van belang. Als het rookkanaal is gemetseld, dan dienen de voegen in goede staat te zijn om het doorlaten van vocht te voorkomen. Indien u hieraan twijfelt, kunt u een schoorsteeninspectie uit laten voeren en indien uw schoorsteen niet meer geschikt is, kunt u deze eventueel door ons laten renoveren.

 

Verbindingen van de rookgasbuizen

Om ervoor te zorgen dat er geen rookgaslekken ontstaan, dienen de verbindingen van de rookgasbuizen recht op elkaar aangesloten zijn. De buizen moeten een diameter hebben passend bij de kachel. Dit geldt ook voor de aansluiting. Schuif bij het aansluiten van de rookgasbuis deze minimaal 4 cm over de rookgasafvoer van de houtkachel.

 

Een houtkachel plaatsen

De houtkachel dient waterpas geplaatst te worden op een vloer die tegen hitte bestand is. Als deze niet van beton, keramiek of natuursteen is, maar bijvoorbeeld van hout of laminaat, is het noodzakelijk een vloerplaat te gebruiken. Het is aan te bevelen om de achterkant en de zijkanten 10 tot 15 cm uit te laten steken. Let hierbij ook op dat de voorzijde 15 cm breder is dan de deur van de houtkachel.

De afstand van de houtkachel tot aan de muur dient ten minste 10 cm. te zijn. Dit geldt voor de achterkant. Ten aanzien van de voorkant dient een afstand van 80 cm. in acht te worden genomen.

 

Voldoende ventilatie

Zorg ervoor dat de houtkachel geplaatst wordt in een ruimte waar voldoende geventileerd kan worden. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook om de houtkachel goed te kunnen laten branden (primaire lucht).

 

Overige belangrijke punten t.a.v. een houtkachel installeren

Hou ook rekening met de volgende punten bij het installeren van uw houtkachel:

  • Zijn er in uw gemeente regels ten aanzien van het gebruik van een houtkachel?
  • Heeft de houtkachel voldoende capaciteit om de gehele woonruimte te voorzien van warmte?
  • Bij het eerste keer branden van de houtkachel zal het gaan stinken. Dit komt door de verf die gebruikt is bij de afdichting van de houtkachel. Deze moet eerst uitharden. Deze geur zal vanzelf na een paar uur verdwijnen.
  • Laat de schoorsteen één keer per jaar vegen door een erkende schoorsteenveger om brand te voorkomen. Op deze wijze blijft u ook verzekerd.

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie toch twijfelen of uzelf de houtkachel wilt installeren, HoutkachelDirect kan deze zorg voor u uit handen nemen.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan om uw houtkachel te laten installeren.

offerte houtkachel aanvragen

Erkend leerbedrijf
© 2013 - 2024 HoutkachelDirect | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel