pelletkachel, pelletkachelsPelletkachel kopen - scherpe prijzen pelletkachels

De pelletkachel is een type kachel waarin houtpellets (deze zien eruit als kleine brokjes) verbrand kunnen worden. De pelletkachel doet denken aan een houtkachel vanwege de zichtbaarheid van het raam. Pelletkachels kunnen het beste alleen gebruikt worden voor het verbranden van houtpellets en niet voor andere soorten brandstof. Door alleen houtpellets te gebruiken, zal de pelletkachel minder snel onderhevig zijn aan slijtage en beter kunnen functioneren dan wanneer u verschillende soorten brandstof gebruikt. 

 

TIJDELIJK MINIMAAL € 500 SUBSIDIEKORTING!

MAAK NU GEBRUIK VAN DEZE ACTIE!

Pelletkorrels kunnen wij natuurlijk ook leveren. De beste kwaliteit met de juiste codes voor de beste verbranding.

Via onderstaande link kunt u deze bekijken en bestellen en bij gebruik van kortingscode HD8271 krijgt u bovendien € 5,00 korting op uw bestelling. Gratis thuisbezorgd!!!!

https://www.onlinehoutpellets.nl/

Nieuwe subsidieregeling pelletkachels per 1 januari 2016

Met deze subsidie probeert de overheid duurzame energie te stimuleren vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is € 50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. De hoogte voor cv pelletkachels is € 80,- per kW met een minimum subsidie van € 1400,-. Deze subsitie geldt alleen voor de Nordic Fire pelletkachels.

 

De nieuwe Natura pelletkachel van Nordic Fire

Bekijk hieronder de nieuwe Natura pelletkachel van Nordic Fire.

 

Download de Nordic Fire pelletkachel brochure (PDF)

 

Werking van een pelletkachel

De pelletkachel heeft een ingebouwd reservoir voor pellets. Deze worden hier vanuit door middel van een wormschroef mechanisch naar de vuurkorf vervoerd. Afhankelijk van warmte die nodig is, regelt de pelletkachel de snelheid van aanvoer van pellets en de luchttoevoer. De rookgassen naar buiten geblazen door middel van een ventilator. De hedendaagse pelletkachel is uitgerust met een elektronisch regelsysteem. Dit zorgt ervoor dat het verbrandingsproces optimaal is. Hierdoor kan de pelletkachel zeer schoon branden en een heel hoog rendement bereiken.

 

Uitmonding rookgasafvoer bij een gevel

De rookgasafvoer van een pelletkachel mag door een gevel uitmonden, mits wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • Een juiste toepassing van de verdunningsfactor zorgt ervoor dat er geen of zeer weinig verontreinigde rook in de verse luchtvoorziening naar binnenkomt. 
  • De verdunningsfactor is niet van toepassing op de buren. Afstand tot de buren is vastgelegd in vaste afstanden, afhankelijk of de afvoer haaks (tenminste 2 mtr) of zijdelings (tenminste 1 mtr) uitkomt op de erfgrens. Spannen de buren toch een rechtzaak aan, dan zal de rechter waarschijnlijk de verdunningsfactor ook op de buren toepassen.
  • De afstand van de rookgasafvoer tot brandbare materialen moet minimaal 75 mm zijn.
  • Als de rookgasafvoer niet boven de nok van het dak uitmondt dient men rekening te houden met een bepaalde tegendruk van 25 Pa. Echter, de Nordic fire pelletkachels zijn voorzien van een systeem die automatisch de snelheid van de rookgasventilator aanpast, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over deze laatste voorwaarde.

 

Assortiment pelletkachels met prijzen

Bekijk hieronder ons aanbod van pelletkachels en de prijzen van de pelletkachels.

Aanbieding

Vierkante stalen plaat € 140,00 € 100,00
Erkend leerbedrijf
© 2013 - 2017 Houtkacheldirect | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel