BlueChimney 

 

De nieuwe slimme schoorsteen ventilator

Een schoorsteen is de "motor" van uw hout gestookte kachel. Als uw schoorsteen niet naar behoren werkt, is de schoorsteentrek te zwak om verse lucht door de brandkamer van uw kachel te trekken. Zelfs als de deur en eventuele rookgasklep open staan. Indien er onvoldoende verbrandingslucht wordt toegevoegd, produceert de kachel teveel roet en kan er zowel binnen als buiten rookvorming optreden. BlueChimney creëert een constante schoorsteentrek, zelfs als de kachel in koude toestand verkeert. Het aansteken van de kachel gaat eenvoudig zonder dat er rook de kamer in trekt. De kachel warmt snel op, zodat de schoonst mogelijke verbranding wordt bereikt, waarbij onnodige geur en rook wordt voorkomen. 

Vermijd onnodige rook, zowel binnen als buiten. 

BlueChimney wordt bovenop het rookkanaal of de schoorsteen gemonteerd. De ventilator trekt als het ware de rook uit de kachel en vermengt het met schone lucht en blaast de rook hoog boven het rookkanaal uit. De rook blijft waar het hoort, hoog in de lucht! BlueChimney is uitermate geschikt voor de top-down methode, ook wel de Zwitserse methode genoemd. Deze methode wordt aanbevolen om onnodige rookvorming en fijnstofuitstoot te voorkomen. 

Hoe werkt BlueChimney 

De ventilator van BlueChimney draait op een 24 volt laag voltage motor, gemaakt door één van de meest toonaangevende leveranciers ter wereld. Hij wordt gevoed door een binnen of buiten te plaatsen 220 V stopcontact. Eventueel zelfs zonder randaarde, maar volg hiervoor de geldende richtlijnen. De motor wordt gekoeld door de koude buitenlucht en is getest tot een temperatuur van 500 °C (bijna het dubbele van een gemiddelde rookgastemperatuur van een goede houtkachel). De BlueChimney heeft een geïntegreerde regenkraag ter voorkoming van het inregenen in uw rookkanaal. Dit is met name belangrijk bij het gebruik van stalen rookkanalen. 

Voordelen van BlueChimney 

- Maakt het aansluiten van uw houtkachel gemakkelijk 

- Verzekert een snellere opwarming

- Een betere verbranding bespaart u geld

- U voorkomt rookvorming zowel binnen als buiten

- Inclusief afstandsbediening 

Technische details:

Afmetingen:265 x 280 mm
gewicht:6,6 kg incl. montage flens
materiaal:rvs type AISI 304
Motor:24 Volt 
Capaciteit:1,010 kubieke meter per uur 
Energieverbruik:2-20 2 watt 
Regelbaarheid:400 en 1300 toeren per minuut
Rookgastemperaturen:tot 500  
verdunningsfactor:10-25 keer
aandrijving:24 Volt 1,5 ampère kortsluitingbeveiliging
inzetbaarheid:kachels tot max. 15 kW 
geschikt voor: kanalen van 150-200 mm

 

Erkend leerbedrijf
© 2013 - 2024 HoutkachelDirect | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel