Veelgestelde vragen over onze houtkachels en levering/betaling

Bekijk hieronder veelgestelde vragen over onze houtkachels. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neemt u dan gerust contact met ons op.

Levering aan huis of ophalen?

U kunt uw gewenste kachel afhalen bij onze showroom in IJsselmuiden of deze aan huis laten bezorgen. Leveringen in het buitenland moeten voorafgaande zending betaald worden. Betaling van goederen moeten uiterlijk betaald zijn op dag van aflevering. U krijgt voordien een factuur via de mail. Een transportbedrijf zorgt voor aflevering van het bestelde. U dient er zorg voor te dragen dat deze in ontvangst genomen wordt en u dient te tekenen voor ontvangst. Controleert u de zending goed voorafgaande tekenen bij de chauffeur. Indien er schade aan zit, dient u dit op de bon bij de chauffeur te vermelden. Wij zijn niet aansprakelijk indien u dit niet op de bon vermeld heeft bij de chauffeur. U dient er ook zorg voor te dragen dat de chauffeur de kachel op een droge plek neer kan zetten. De kachel staat op een pallet en kan enkel met een palletwagen ergens neergezet worden. Indien u aangeeft dat we de pallet ergens neer kunnen zetten indien u niet thuis bent, dan is dat voor uw eigen risico. Dit dient u te allen tijde schriftelijk aan te vragen via de mail. We kunnen ook zorgen voor een tijdszending van maandag tot en met vrijdag. Daar wordt € 75,00 extra voor berekend en kan van 8.00 uur tot en met 16:00 uur op dag van levering.

Retourneren:

Alle aangekochten materialen (behalve maatwerk), kunt u mits onbeschadigd in de originele verpakking binnen 14 dagen na aankoop retour sturen. Wij verzoeken u vriendelijk om van te voren contact met ons op te nemen als u een product retour wilt sturen. 

Kachels kunnen niet retour gestuurd worden. Kachels speciaal voor u besteld in het buitenland, dient u af te nemen en kunnen derhalve ook niet retour.

Betaling - bij afhalen (contant) of veilig online middels IDeal:

Betalen met IDealU kunt contant betalen (geen pin) bij afhalen of online betalen. Na het invullen van uw gegevens krijgt u een link toegestuurd en kunt u middels IDeal betalen. Meer informatie over IDeal. Wij gebruiken uw gegevens alleen om uw bestelling af te kunnen handelen en deze worden niet verstrekt aan derden. Indien u artikelen via onze webwinkel besteld, dienen deze voorafgaande zending betaald te worden. Hier wordt niet van afgeweken.

De prijzen op de website zijn vermeld in Euro’s inclusief BTW. De vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten, correcties en prijswijzigingen.

Service

De beste service die wij u kunnen bieden, is door u vooraf goed voor te lichten. Een bezoek aan onze showroom is dan ook zeker de moeite waard. Wij kunnen u adviseren over de technische haalbaarheid, rekening houdend met uw specifieke wensen. U kunt dan een weloverwogen keuze maken. Indien nodig geacht, komen wij vooraf bij u thuis de situatie beoordelen.

Installatie

Wanneer u de installatie door ons laat verzorgen, garanderen wij een goede werking van de kachel. Ook kijken we na of er genoeg circulatie is van verse lucht. Een houtkachel verbruikt immers zuurstof.

Garantie

Iedere fabrikant geeft garantie op zijn houtkachels. Het garantietermijn verschilt per merk en kan oplopen tot 10 jaar. De garantievoorwaarden worden bij de betreffende houtkachel gevoegd. Normaal gesproken zit er geen garantie op het keramische glas, het koord en op de vuurvaste stookelementen (skamolex = vuurvast isolatiemateriaal, vuurvaste stenen of gietijzer) in de kachels. Natuurlijk kunt u met uw vragen over de garantie van een betreffend merk bij ons terecht.

CE-keurmerk

Iedere houtkachel die in Europa wordt verkocht moet voorzien zijn van een CE merk. Een CE-keurmerk wil zeggen dat de houtkachel is getest door een onafhankelijk laboratorium en dat deze voldoet aan de kwaliteits- en milieueisen die in de Europese Unie gelden. Vanaf 1 januari 2020 moeten alle kachels een Eco label hebben waarin staat dat ze minimaal 75% rendement hebben en waarin de fijnstofuitstoot bekend wordt gemaakt.

Overzicht overige vragen

Hieronder vindt u een overzicht van overige vragen.

Erkend leerbedrijf
© 2013 - 2024 HoutkachelDirect | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel